Pilates (jelenleg nincsenek órák)

Időpontokkedd: 19.00-20.00
csütörtök: 19.00-20.00 

Bejelentkezés szükséges!

Óráink 60 percesek, előzetes bejelentkezés szükséges. Kérjük a csoportos órákra hozzon magával matracot, törölközőt és gondoskodjon megfelelő folyadékpótlásról is!

A pilatessel elsősorban a mély-izmokat erősítjük. A 60 perc során minden gyakorlat helyes végrehajtására oda kell figyelnünk, amely jó alkalmat teremt a kikapcsolásra, testünk és izmaink megismerésére. Az oktató segítségével megtanuljuk a pilates légzést, amely fokozza a gyakorlatok hatását. A pilates hasközpontú, ez az erőközpontunk, így kismamáknak nem ajánljuk. A pilatessel javítható a testtartás, karcsúsodunk – ezek a leginkább észrevehető változások.

Gyakorlói szerint a pilates fő célja a test és a lélek egységének megteremtése oly módon, hogy az elme ne legyen lekötve és a test kecsesen, egyensúlyban mozogjon.

PILATES FÉRFIAKNAK:

Miért ajánljuk a PILATEST FÉRFIAKNAK IS?
Ugye nagyon sok férfi azt gondolja, hogy a pilates egy olyan csajos dolog; lefekszünk a földre és látszólag semmit nem csinálunk. Hát ez persze így nem igaz. A pilates egy olyan mozgásforma, amit eredetileg férfiaknak alakítottak ki.

Joseph Pilates, a módszer atyja először birkózókat és rendőrségi szakembereket edzett és kristályosította mozgásformáját. A pilatesben a testkontroll a legfontosabb. Ha valamely mozgást gyorsan csinálunk vagy nem odafigyelve, más izmokkal dolgozunk, nem azokkal amelyekkel valójában kellene (kompenzálunk), megnő a sérülés kockázata, ráadásul a hatékonyság is erősen romlik. 

A pilatesben kontrolláljuk mozdulatainkat, lelassítjuk és tökéletesítjük azokat, ez pedig hozzájárul az erősebb izomzathoz, azok nagyobb rugalmasságához, a jobb tartáshoz, hogy csak egy párat említsünk. A pilates értéke valójában ebben rejlik a férfiak számára, ill. azokban a sportokban, amelyeket ők gyakorolnak.

A pilates egy kiváló kiegészítése a “férfias” sportoknak; segítségével hatékonyabban tudják művelni a kiválasztott sportot, pontosan tudják, melyik izmukat használják az adott gyakorlathoz, nincs kompenzáló mozdulat, tudatosan kapcsolják be a megfelelő izmokat a hatékonyság növelése érdekében. A pilates pontosan azokat a mély izmokat fejleszti, amelyek egy kissé elhanyagoltak, és a férfiak esetében kevésbé hangsúlyosak. A pilatesben sokat nyújtunk, ami különösen fontos a feszesebb férfi izomzat számára. Lehet, hogy nem égetünk annyi kalóriát, mint egy kardió edzés során, de azért itt is megizzadunk.

Ezúton is arra biztatjuk az Urakat, hogy látogassanak meg bennünket és próbálják ki ezt a kiváló mozgásformát!

Joseph Pilates 6 alapelvet alkotott meg módszeréhez.

  1. koncentráció (concentration): A tudatos mozgás kulcsa, hogy odafigyeléssel, a figyelem fókuszával végezzük a gyakorlatokat.
  2. irányítás (control): Szellemi és fizikai irányítás. Az izmok irányítása, a mozgás koordinálása, a légzés koordinálása.
  3. központosítás (centering): A módszer azon alapvetésre épül, hogy minden mozdulat az úgynevezett powerhouse-ból (erőközpont) indul ki, azaz a has-“alsóhátiszakasz”-csípő-fenék központi területből, amely körülveszi a létfontosságú szervek nagy részét, magába foglalja a gerincet, a test középpontját alkotva.
  4. légzés (breathing): A megfelelő légzéstechnika a kulcs a minél tökéletesebb mozgás kivitelezéséhez. Minden gyakorlat mozdulataihoz adott ki-és belégzésütem tartozik.
  5. áramlás (flowing movement): Minden gyakorlatnak saját üteme van, ezáltal a gyakorlatok “áramló” mozgással állnak össze egésszé.
  6. precizitás (precision): A gyakorlatok helyes kivitelezése a legfontosabb, inkább kevesebb ismétlésszámmal, de a lehető legtökéletesebben végrehajtva kell dolgozni.