Miért legyen a gyógytornászod az egyik terapeutád? 

Sokat hallunk manapság a megelőzésről, ezt mi sem tudjuk elégszer hangsúlyozni. Legyünk tudatosak és előretekintőek, de erről sokszor megfeledkezünk. Olyan gyorsan pörög az életünk, rengeteg tennivalónk van, sokfelé kell megfelelnünk, és gyakran saját magunkról feledkezünk meg leginkább. Csak akkor érezzünk, hogy gond van, amikor már fáj. Még ekkor is hajlamosak vagyunk halogatni és egészségügyi szakember segítségét kérni; majd úgyis elmúlik, kicsit visszaveszek a tempóból – mondogatjuk magunknak, de továbbra sincs időnk magunkkal foglalkozni. Valljuk be őszintén, azért ha fáj valami, akkor azért elindulunk valamilyen úton, legyen az akár szakorvos, vagy gyógytornász, ha a mozgásszervi problémákat tekintjük.

Ha elmész a gyógytornász-manuálTERAPEUTÁhoz, az egész tested egységét fogja vizsgálni. Legelőször az aktuális problémádat fogja kezelni, amihez legtöbbször – a probléma súlyosságától függően – elég lesz pár alkalom, hogy fájdalommentességet eredményezzen. 

Mi mindig megkérdezzük, hogy mi a célod azzal, hogy idejöttél hozzánk. Erre nagyon sokféle választ szoktunk kapni; van aki rövid távon gondolkozik és rövidtávú célokat határoz meg, fájdalommentesen tudjak dolgozni, fesztelenül sportolni, fel tudjam emelni az unokákat, hogy megölelhessem őket stb. 

Mindig alkalmazkodunk a vendég elvárásaihoz, de mi szakemberek nem tudunk eltekinteni a TE HOSSZÚ TÁVÚ CÉLJAIDTÓL, attól, hogy SOKÁIG jól legyél. Hogy figyelni tudj a tested jelzéseire, és azokat megfelelően tudd analizálni és ha szükséges tudd, hogy most van az a pillanat, hogy elgyere hozzánk, vagy éppen kihagytad a tornagyakorlatokat, amiket a gyógytornászod javasolt neked. Hogy megfelelően értékelni tudd, hogy most valójában a terapeutád segítségére van szükséged, vagy csak elakadtál valahol. 

A mi szemléletünk szerint a GYÓGYTORNÁSZOD, a TERAPEUTÁD is egyben. Kimozdít az elakadásaidból, kikezeli az időnként megjelenő fájdalmaidat, ismeri a kórtörténeted, egy kicsit a lelked is talán. Figyelj arra, amit javasolj és igyekezz be is tartani őket. Fordulj hozzá bizalommal, őszinteséggel. Legyen a terapeutáddal egy hosszú távú kapcsolatod, és ha már jól is érzed magad, 4-6 hetente látogasd őt meg, hogy karban tartson, rád pillantson és nyugodt lehessen az állapotod felől. Mi is emberek vagyunk, és nekünk is fontos a TE visszajelzésed. 

Válassz jól gyógytornászt-manuálTERAPEUTÁT! Figyeld a tested, légy tudatos! Fordulj hozzánk bizalommal!